Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Култовият Ford Mustang дебютира пред родна публика

14 август 2015, 13:50 часа • 14146 прочитания

На лежерно лятно Ford Performance парти в центъра на столицата присъстващите видяха събрани за първи път на едно място атрактивните и пъргави Fiesta Red & Black Edition, спортния Focus ST и легендарния Mustang. Култовият спортен модел на Ford бе кулминацията на вечерта и бе докаран от четирикратния рали шампион на България и носител на Европейския рали трофей за 2014 г. Крум Дончев.

 

Новият Ford Mustang е в продажба в Европа за първи път от над 50 години, предизвиквайки огромен интерес. Клиентите са поръчали над 2600 бройки от купето и кабриолета още в първите седмици от старта на продажбите на автомобилната икона. Известен с мощта си, новият Ford Mustang ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди с 5,0-литровия V8 двигател и за 5,8 секунди с по-икономичния 2,3-литров EcoBoost.

 

Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9000 появявания по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.

 

Новият Ford Mustang предлага избор от модерни двигатели и трансмисии, осигурявайки мощност и динамика, достойни за Mustang.

С новия 2.3-литров EcoBoost двигател турбокомпресорът за първи път се появява в двигателната гама на Mustang. Проектиран да посреща нуждите на шофьори, търсещи както изключителна динамика, така и ефективност, този EcoBoost двигател е разработен специално за Mustang. Всмукателният колектор и турбокомпресорът са оптимизирани да осигурят по-добро дишане и по-висока мощност на Mustang. Със своите 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент за Европа, този EcoBoost двигател отговаря на очакванията за истински двигател на Mustang.

 

Никоя гама двигатели на Ford Mustang няма да е пълна без великия V8 в сърцето ѝ. Следващото поколение на 5.0-литровия V8 двигател е с безброй подобрения, които му позволяват да диша по-добре, особено при високи обороти. Мощността му е 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент. 5.0-литровото купе с 6-степенна механична трансмисия ускорява 0-100 км/ч от място за 4.8 секунди – по-бързо от всеки Ford в Европа след представянето през 2005 г. на ексклузивния супер автомобил Ford GT.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес