Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крадци бяха заловени, след като Tesla-та им остана без ток

09 март 2023, 13:00 часа • 1921 прочитания

Двама души, обвинени в кражба на игрални конзоли на стойност 8000 долара бяха задържани, след като полицията в американския щат Джорджия ги откри, докато зареждаха своята Tesla Model X.

За историята съобщават Business Insider и Fox Business. Според тяхната информация, полицията в окръг Гуинет получила сигнал за кражба, в който се твърдяло, че двама мъже са обрали местен магазин за електроника и са избягали от местопрестъплението с Tesla.

Заподозрените са открити много бързо, тъй като полицаите виждат използваната за бягството Tesla да се зарежда в градчето Дулът. Там има комплекс от зарядни станции ChargePoint и Electrify, както и зарядно устройство Tesla Destination.

Полицията на окръг Гуинет публикува набор от снимки, показващи Model X, пълен с кутии с компютърни игри и електрически четки за зъби, а също така няколко пистолета и два килограма предполагаема марихуана. Не става ясно обаче дали Tesla-ата, използвана от престъпниците, е крадена.

Това не е първият път, когато заподозрян крадец е заловен, защото електрическата кола, използвана за бягството, остава без ток. През 2019 г. жена, която открадна Tesla Model S в Пейсън (Аризона) беше заловена от полицията, след като пробегът на електромобила падна до нула.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес