Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колите за елита на Русия ще струват колкото Bentley и Rolls-Royce

16 юли 2017, 12:00 часа • 8979 прочитания

Автомобилите от проекта „Кортеж” – представителна лимузина за руския президент, както и седан, всъдеход и миниван за придружаващите държавния глава сътрудници и охрана, ще се конкурират като цена с Mercedes-Benz S-Class и с моделите на Bentley и Rolls-Royce. Това обяви един от ръководителите на проекта Кирил Казмирчук, цитиран от руските медии.

„Спокойно можете да сравнявате нашите автомобили с Mercedes S-Class, Bentley и Rolls-Royce. Всички те (машините от проекта „Кортеж”) както по оборудване, така и като качество няма да отстъпват на тези марки. Цените им също ще са на нивото на S-Class. Все пак това не е „Жигула” или Renault”, категоричен бе Казмирчук.

Той допълни, че въпреки високата си цена, автомобилите ще бъдат пуснати в масово производство. За превозните средства са създадени 9-степенна автоматична скоростна кутия, както и три двигателя. Най-малкият е 4-цилиндров с 250 к.с., като той ще се поставя на седана и минивана. За кросоувъра и лимузината е предвиден V6 мотор с 650 к.с., който е създаден с помощта на Porsche.

Най-големият агрегат е V12, като той ще се поставя единствено на представителния автомобил, возещ президента на Русия. Мощността на двигателя тук ще е 850 к.с., което го прави най-мощният в историята на руското автомобилостроене.

„Вече има интерес от страна на някои производители към масовото производство на V4 мотора, както и за създаване на по-опростена скоростна кутия, но все още не сме се спрели на никой. Целта ни е да завършим в срок това, което сме планирали и в края на годината да предадем готовите коли на службата за охрана ФСО”, допълни Казмирчук.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес