Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са марките с най-лоялни клиенти

29 септември 2023, 15:16 часа • 3980 прочитания

Проучването на агенцията за подпомагане на потребителите J.D. Power за лоялност към марката хвърля светлина върху променящата се динамика на автомобилния пазар. Все повече и повече фенове на автомобилите вече предпочитат разнообразието пред трайната лоялност към автомобилния производител.

Кои са най-лоялните зодии?

Промяната в лоялността се подхранва от продължаващото въздействие на прекъсванията на веригата за доставки, които ограничават избора на превозни средства и принуждават собствениците на автомобили да се придържат към определена марка за дълги периоди от време. Някои от тези проблеми вече са решени, отваряйки повече възможности за клиентите и те се възползват от тях.

Въпреки тенденцията за отдалечаване от лоялността към марката, проучването също така показва, че някои производители на автомобили са успели да запазят силна клиентска база. И това се дължи на факта, че те правят качествени и издръжливи автомобили.

Още: Съвременните коли се оказват с все по-лошо качество

В премиум-сегмента Porsche заема първо място с впечатляващите 56,8%. Mercedes-Benz е следващ с респектиращите 50,5%. В същото време Volvo води класацията в класа на премиум-кросоувърите с най-високо ниво на лоялност - 56,5%. а BMW държи второ място с 56.%.

Както и миналата година, Toyota се превръща в лидер сред собствениците на пазара на масови автомобили със стабилен процент на лоялност от 60,0%. Honda измества Kia на втора позиция (коефициент на лоялност 55%). Subaru запазва миналогодишната си корона в категорията на масовите SUV автомобили с 61,1%. Ford продължава да доминира в сегмента на пикапите вече две години с 64,6%.

Внимание: Автомобилът може да ви шпионира

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес