Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайци оцениха своя суперкола на 2,5 млн. евро

10 август 2016, 11:30 часа • 2007 прочитания

Китайското студио за дизайн Icon обяви старт на продажбите на суперколата Vulcano Titanium. Компанията вече приема поръчки за машината, която е оценена на 2,5 млн. евро. Тя се прави изцяло на ръка, като производството и отнема 10 000 часа, съобщава изданието CarNewsChina.

Vulcano дебютира още през 2013 г. като концептуален модел. Дизайнът му бе създаден от Самуел Чифарт, който по-рано е работил в Jaguar и Nissan America. За техническите компоненти на автомобила пък са отговаряли италиански специалисти, разработвали преди това двигателите на Ferrari и Lancia.

Суперколата се задвижва от 6,2-литров V8 двигател, взаимстван от Chevrolet C6 Corvette ZR1. Той е разположен на предната ос с цел подобряване на управляемостта и динамиката на автомобила. Моторът се съчетава с 6-степенна автоматична трансмисия. Мощността на агрегата е 670 к.с. и 840 Нм въртящ момент, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, а максималната скорост е 354 кч/ч.

Автомобилът е оборудван с лети алуминиеви джанти с размер 20 цола отпред и 21 цола отзад, „обути” в гуми Pirelli P Zero. Спирачните механизми са от карбон и керамика, като са производство на компанията Brembo.

Официалната премиера на Icona Vulcano Titanium ще се състои на конкурса за дизайн Salon Prive, който ще се проведе от 1 до 3 септември във Великобритания.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес