Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайци направиха Bugatti за тези, които нямат шофьорски книжки

15 май 2018, 07:47 часа • 6913 прочитания

Слабоизвестната китайска компания Shandong Qilu Fengde представи копие на хиперколата Bugatti Chiron, което се продава за смехотворните 5000 долара. За сравнение, оригиналният модел с всички екстри, данъци и такси в Китай би струвал около 9 млн. долара.

Разбира се, че френската хиперкола и китайският клонинг нямат нищо общо с изключение на елементите от дизайна. Азиатското копие е значително по-малко на размери, а освен това представлява електромобил, при това от най-ниската категория LSEV. Така за неговото управление не е нужна дори шофьорска книжка.

Машината е оборудвана с електрически мотор с мощност 3,35 к.с. и стандартен акумулатор. Обявения от производителя преход с една зареждане е 150 км. Пълненето на акумулатора от стандартната електропреносна мрежа отнема 10 часа, а максималната скорост е 50 км/ч.

Всъщност тези 50 км/ч са стандартно ограничение за всички електречески коли от категория LSEV. Създателите на тази машина уточняват, че все пак тяхното Bugatti може да развие дори 65 км/ч.

Въпреки ниската си цена, колата е получила спортен волан, цифров приборен панел и мултимедийна система със 7-инчов тъч-скрийн. Ако се преместят седалките напред, в задната част се образува пространство, в което може да се поберат две малки деца или домашни животни.

Shandong Qilu Fengde Р8 не е единственият модел на китайската фирма. В нейната гама влизат и копия на Lamborghini Aventador и Audi R8 с подобни характеристики и на същата цена.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес