Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

KIA направи най-екстремната си кола

27 юли 2019, 09:12 часа • 6299 прочитания

Британското подразделение на KIA и технологичният център на марката в Рюселхайм (Германия) направиха заедно уникален пистов Stinger. Автомобилът трябва да разкрие пълния потенциал на модела, но ще остане само в един екземпляр. Той е по-лек и по-мощен от стандартния лифтбек, като е оборудван и с модернизирано окачване.

Пистовият KIA Stinger GT420 тежи със 150 кг. по-малко от обичайната версия Stinger GT-S, като това е постигнато с пълен демонтаж на вътрешните панели, на аудиосистемата, на задните седалки и на панорамния покрив. Освен това е поствен олекотен акумулатор Lite Blox (минус 22 килограма), както и каркас за безопасност и две състезателни седалки Sparco.

Динамичните показатели на Stinger GT420 засега остават в тайна, но със сигурност те са по-добри от тези Stinger GT, който ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди. Това се дължи най-вече на преработения двигател, който е поставен под капака на състезателната кола.

Лифтбекът се задвижва от 3,3-литров туин-турбо V6 мотор. Той е получил нов блок за управление, свещи HKS M45il, филтър за нулево съпротивление K&N и изпускателна система без катализагор Milltek Sport. Всички тези доработки повишават мощността на агрегата до 420 к.с. и 560 Нм срещу 370 к.с. и 510 Нм при стандартния модел.

Спортната машина разчита на 8-степенна автоматична скоростна кутия, която също е преработена заради допълнителната мощност. Тя е получи нови настройки за режимите Sport и Sport+, както и увеличен маслен радиатор.

 

 

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес