Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв ще бъде новият Land Rover Defender

04 декември 2017, 12:25 часа • 4287 прочитания

Производството на последното поколение на легендарния модел Land Rover Defender приключи през януари 2016 г. В британската компания усилено работят върху новата генерация на всъдехода, която трябва да се появи на пазара през 2019 г. Изданието Autoblog разкрива как ще се промени култовият автомобил.

Всъдеходът ще бъде построен на алуминиева платформа, която е използвана за новия Land Rover Discovery, както и за последния Range Rover. Това означава, че Defender ще бъде по-комфортен от досега, тъй като ще получи окачването от модела Discovery Sport. Топ-версиите ще бъдат още по-удобни за каране, тъй като ще са оборудвани с пневматично очакване.

Гамата двигатели на новия Defender ще се състои от 2,0-литров мотори с 4 цилиндъра от семейството Ingenium. Ще има и V6 агрегати, както атмосферни, така и с турбокомпресори. Предвижда се и хибридна версия, която ще се появи около година след излизането на новия модел.

Досега Defender се предлагаше в стандартна и удължена модификации, като се очаква при новото поколение нещата да се запазят. Дизеловите мотори с обем 2,2 и 2,5 литра обаче отиват в историята, тъй като не могат да покрият екологичните изисквания.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес