Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберете, че сте сипали лош бензин?

19 юли 2023, 14:41 часа • 4612 прочитания

На всекиго може да се случи да попадне на гориво с лошо качество, като не е изключено това да стане дори на бензиностанция от реномирана верига. Как обаче можете да разберете, че сте заредили кофти бензин? Отговор на този въпрос дават експертите от NJCar.

Първото, което трябва за знаете, че опитите да се спести от цената на гориво обикновено води до сериозни последици за автомобила. Двигателят и горивната система на превозното средство са най-застрашени в такива случаи. И за да ги защитите, трябва да сте наясно с признаците за зареден бензин с ниско качество, а също така и да сте наясно как да реагирате в подобни случаи.

На първо място, шофьорите трябва да разберат дали колата им губи тяга на двигателя. Това се усеща най-добре при ускорение, когато моторът започва да се „задъхва“ и дори да прекъсва. Не е изключено той дори да не стартира в подобни случаи.

Освен това в задвижващия агрегат може да възникне необичаен при нормална работа звук, провокиран от детонация. Миризмата на сероводород също показва нискокачествен бензин. Тя се появява при движение с включена задна скорост и при спиране на автомобила.

Всички тези ситуации се считат за косвени признаци. Самото доказване за налят лош бензин в автомобила може да стане само след изследване в специална лаборатория на проба от самото гориво. Затова експертите съветват след всяко зареждане да пазите касовата бележка от бензиностанцията, тъй като тя е доказателство, че сте купили горивото оттам.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес