Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жегата на щанда на KIA идва от горещата cee’d GT

16 юни 2013, 17:09 часа • 17114 прочитания

Вече имахме възможността да тестваме новата KIA pro_ceed’d, която изглежда невероятно. Но й липсва power. Е, тази неправда вече има своето решение и то идва под формата на 1,6-литров GDI турбо бензинов двигател. Само че първо ще го видите в cee’d GT (5-вратия хечбек) на Автомобилен салон София 2013, а по-късно у нас ще дойде и 3-вратата гореща версия – pro_cee’d GT. Така пазарът на горещите хечбеци изведнъж ще се увеличи с двама представители, които освен наистина атрактивна визия, вече предлагат и атрактивна динамика.

Новият двигател е с мощност 204 к.с. и максимален въртящ момент 265 Нм. Трансмисията е 6-степенна механична, а ускорението на 5-вратия хечбек до 100 км/ч трае 7,7 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.


Другият дебют на щанда на KIA е на изцяло новия представител в MPV сегментаCarens. Моделът се отличава с аеродинамична визия, атрактивен дизайн и обширно вътрешно пространство с избор между 5 и 7 места, както и редица мерки за сигурност и безопасност. КIA Carens се предлага с 4 двигателя, мощността на които варира от 115 до 166 к.с.

Подобаващо място е отделено и на емблематичният за марката модел – Sorento. Обновеният SUV е с рестилизирана визия, нов 192 к.с., 2.4-литров GDI двигател и избор от дизелови мотори за по-добра горивна ефективност и ниско ниво на вредни емисии.

Във връзка с автомобилното изложението „КИА Моторс България“ предлага на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил в зависимост от модела и съответната модификация. Всички модели на марката се предлагат със 7 години гаранция и възможност за тест драйв.

Снимки: Христо Петров

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес