Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Jaguar Land Rover представи бъдещето на мобилността

20 февруари 2020, 14:36 часа • 3692 прочитания

Jaguar Land Rover представи нов концептуален автомобил Project Vector, който е част от мисията "Дестинация Нула' (Destination Zero) на британския производител. Чрез този проект компанията показва своята визия за автономно, електрическо и свързано бъдеще на мобилността.

Мисията "Дестинация Нула" е част от ангажимента на компанията да направи живота на обществото по-безопасен и здравословен, а околната среда по-чиста. Фокусът на компанията е върху постигането на бъдеще с нулеви емисии, нулеви инциденти и нулеви задръствания - чрез редица иновации в своите продукти, услуги и съоръжения. А сама концепция Project Vector представя усъвършенствана, гъвкава, многофункционална електрическа машина от бъдещето като следващ етап за постигане на поставените цели.

Компактната супер кола от бъдещето е с дължина само четири метра и е проектирана за градски условия, а всичките компоненти на батерията и задвижващия механизъм са събрани в долната част на автомобила. Купето позволява конфигуриране на места за лични нужди, както и дори възможност за комерсиални дейности, като доставки на продукти.

Идеята за Project Vector идва с целта да се повиши качеството на живот в градска среда. Проектът е разработен в Националния център за иновации в автомобилите, за да може академични и външни партньори да следят процеса на работа отблизо.

Автономният автомобил ще обърне внимание и на други проблеми свързани с мобилността - от това как клиентите се свързват с услугите за мобилност, до инфраструктурата, която е необходима, за да могат да се ползват електрическите коли в градовете.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес