Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Mitsubishi нахлува в Gran Turismo 6

31 май 2014, 18:10 часа • 37584 прочитания

Mitsubishi е поредният производител, който използва франчайза Gran Turismo 6 за реклама. Японците са нарекли своето творение XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo Concept. В тази брутална дигитална бегачка някои виждат евентуално бъдещо продължение като острие в атаката на Mitsubishi, а тази роля винаги се е падала на Evo. Вижте го в GT6.

 

Преди да продължа ще спомена само, че Mitsubishi вече отписа настоящия формат на Evo, като Lancer Evo X ще просъществува още само една година, тъй като производителят отдавна се отдалечи от света на ралитата, където Lancer Evolution бе роден. Освен това, компанията работи в посока да се превърне в „зелен“ автомобилен производител в бъдеще, което означава, че и върховият му модел трябва да отговаря на този имидж.

 

Mitsubishi XR-PHEV Evolution е продължение на XP-PHEV Concept, който компанията представи през 2013 г. по време на Токио Мотор Шоу. Подсещаме, че това беше кросоувър, а последните слухове говорят, че на върха на своята гама Mitsubishi ще постави именно кросоувър. Предвид все по-нарастващия дял на сегмента – подобен ход има основание.

 

„Задвижването“ се осигурява от Plug-In Hybrid EV система, работеща съвместно с 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Концепцията разчита на две от системите, които в реалния живот се внедряват в Evo: Active Yaw Control и S-AWC.

 

Когато седнете с джойстик за PlayStation в ръка, може да поемете контрола върху Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo по два начина. Като си го купите в секцията “Cars” на играта или като завъртите обиколка в новата Seasonal Event. Времето не е от значение, но имайте предвид, че това приложение ще е налично ограничено време.

Очакваме Mitsubishi да следи внимателно реакциите на геймърите, затова имайте едно на ум, когато коментирате. Все пак надеждите са, че ще видим поне част от това чудо в серийно производство.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес