Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хот-хечът Honda Civic Type R ще получи 345 к.с.

04 август 2016, 16:01 часа • 5080 прочитания

Новото поколение на "напомпания" хечбек Honda Civic Type R ще получи двигател с мощност 345 к.с. и въртящ момент от 450 Нм Това съобщава Auto Express, според чиято автомобилът ще запази сегашния 2,0-литров бензинов мотор, но той ще бъде модернизиран. В момента агрегатът развива 310 к.с. и 400 Нм, като е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Предполага се, че след смяната на генерациите новият Civic Type R, който ще запази предното си предаване, вече ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди. Това е с 0,7 секунди по-бързо от досегашната версия на модела. Хот-хечът ще дебютира до края на годината, като ще се опита да си върне званието "най-бърз сериен автомобил с предно предаване".

То бе спечелено през март миналата година, когато сегашната Civic Type R записа време от 7 минути и 50,63 секунди за обиколка на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг". През март тази година постижението на японския автомобил бе подобрено от Volkswagen Golf GTI Clubsport S, който постигна 7 минути и 49,21 секунди.

В същото време от Honda съобщиха, че заводът в Суиндън (Вбр) е започнал производството на американската версия на 10-ото поколение на хечбека. До края на годината ще трябва да стартира и сглобяването на модификациите, предназначени за Стария континент. Европейската версия все още не е показана пред публика, като се очаква това да стане на автосалона в Париж, стартиращ в началото на октомври.

Civic всъщност е най-продаваният модел на Honda в света и неговата последна генерация е една от най-мащабните разработки, предприемани някога от японския производител. Затова и производството му бе насочено към завода в Суиндън, което е най-голямото предприятие на компанията в Европа и ключова част от световната мрежа на марката. В него до момента са инвестирани над 2,1 млрд долара.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес