Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Honda HR-V и Jazz дебютира на автомобилния салон

20 октомври 2015, 12:48 часа • 10002 прочитания

Феновете трябва да съжаляват, защото марката предвиждаше на салона да изгрее и Civic Type R, но транспортен проблем е осуетил появата на този дългоочакван модел. Съвсем скоро обаче той ще се появи в шоурумовете на марката у нас.

Honda HR-V влиза в сегмента на компактните кросовъри с по-динамичен стил и с изключителни възможности по отношение на вътрешните трансформации и удобство. HR-V предлага избор от два двигателя –1,5 I-VTEC бензинов двигател с 130 к.с. и 1,6 I-DTEC дизелов двигател със 120 к.с.

Двигателите са куплирани с 6-степенна механична трансмисия, като 1,5 I-VTEC се предлага и с безстепенна CVT автоматична трансмисия.

 

Третото поколение Honda Jazz пристига в България за изложението през 2015 г. Новият Jazz запазва класическия силует на модела, нo се отличава със съвременен стил, включително с мощно ново лице и със стилни линии. Jazz ще бъде оборудван с новия мощен и ефикасен 1,3-литров бензинов двигател от серията Earth Dreams Technology. Пакетът Advanced Driver Assist System, който работи с камера и радар, е в основата на цялостен списък от нови съвременни технологии за безопасност, които се въвеждат в новата продуктова линия на Honda през 2015 и ще могат да се разгледат не само в големите представители на марката (Civic и CR-V), но и в компактния градски Jazz.

Изцяло новата аудио-информационна система Honda Connect прави своята премиера в гамата модели на щанда по време на изложението. Honda Connect предлага удобно управление и комуникационни възможности по време на пътуване, а основните функции включват например AM/FM, DAB и Internet Radio, Bluetooth интерфейс, навигация в интернет, сателитна навигация и камера за задно виждане при паркиране. Honda Connect е съвместима с Android 4.0.4, най-популярната операционна система за смартфони, и позволява да се използват популярните начини за управление – докосване и плъзгане с пръсти върху 7-инчовия сензорен екран.

На щанда на Honda ще видите още новият Honda CR-V, който е оборудван с новата 9-степенна автоматична трансмисия, нова разработка за марката. Излишно е да казваче, но няма как такова изложение да мине без основното оръжие на Honda – Civic, който се радва на напълно освежен дизайн. Както Civic,така и Civic Tourer, са с подобрен екстериорен дизайн на предницата, който придава отличително ново излъчване на модела, акцентирано с нови фарове с интегрирани дневни светлини и нова аеродинамично оформена предна броня. Civic Hatchback е също така с нови задна броня и странични престилки, черен заден спойлер и комбинирани задни LED светлини.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес