Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

25 февруари 2014, 09:40 часа • 83263 прочитания

Hennessey отдавна твърди, че Venom GT е по-бърз от милтимилионния Bugatti Veyron Super Sport. Е, сега го доказа, след като на пистата на Космически център Кенеди Venom GT записа пробег от 270,49 мили/ч (435,31 км/ч), съобщава topgear.com. Това обаче не означава, че американският супер автомобил ще измести Veyron от Книгата на рекордите Гинес.

 

На 3 юли 2010 г. неограничен Vеyron Super Sport записва официална средна максимална скорост от 268 мили/ч (431,072 км/ч) на пистата „Ера-Лесиен“ на Volkswagen Group. След това серийният модел бе електронно ограничен до 258 мили/ч (415 км/ч). Сега Hennessey твърдят, че са конструирали най-бързият сериен автомобил в света, способен на 435,31 км/ч.

 

Въпреки това, Hennessey Venom GT няма да влезе в Книгата на рекордите Гинес поради две причини. Първо, официален рекорд за Гинес се признава след два поредни пробега, в двете посоки на трасето. От тях се прави средна върховна скорост. Venom GT обаче е направил само един пробег. Втората причина е свързана с факта, че дори да бе направил два пробега, Venom GT пак нямаше да измести Veyron SS, тъй като е записано, че рекордьорът трябва да бъде произведен в серия от минимум 30 автомобила. А заявката на Hennessey, е че ще бъдат произведени само 29 бройки от отровния GT, 11 от които вече са доставени на клиенти.

Любопитното е, че от Hennessey твърдят, че техния сухоземен изтребител би успял да достигне 280 мили/ч (450,62 км/ч) , ако е разполагал с още една миля по-дълга поста.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес