Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хелуин автомобилът – ужасът на застрахователя

29 октомври 2015, 18:06 часа • 10734 прочитания

Warranty Direct създаде своя “Halloween Horror Car”, направен от компоненти от различни автомобили, които са най-висока степен на повреда според статистика на компанията.

Дни преди толкова тачения в западния свят Хелуин (и всячески натрапван тук), застрахователната компания Warranty Direct създаде това чудовище. Автомобилният Франкенщайн е направен от частите, които дават най-голям процент дефекти на база проучване на компанията.

Известен като Horrific H-0WL3R или Halloween Horror Car, това авско творение е резултат от задълбочен анализ на 50 000 застраховки „Живот“. Според Warranty Direct средната цена за ремонт на повредените части е 487 паунда.

И така, автомобилният Франкенщайн стъпва върху осите и окачването на Mazda 5 (почти 75% степен на повреда), задвижването идва от Mitsubishi Outlander (48,3%), докато спирачките са взети от Mazda MX-5 (почти 50%). Кормилната система и скоростната кутия са от Chevrolet Tacuma (33%), климатикът е от Honda CR-V (18,4%), а електрическата система е от Lexus GS (67%).

 

Напомняме, че преди около две седмици, друга застрахователна компания от Острова създаде свое автомобилно изчадие, този път базирано на проучване сред клиентите на Privilege за това, кои са най-харесваните дизайни на отделни части на автомобила. Резултатът е дори по-плашещ от този на Warranty Direct.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес