Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Харли Дейвидсън" изнася част от бизнеса си от САЩ, Тръмп ги заклейми

26 юни 2018, 08:22 часа • 7471 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е "изненадан" от решението на иконичната компания "Харли Дейвидсън" да прехвърли част от производството си в чужбина, за да избегне европейските мита, които ще станат факт заради споровете между Вашингтон и Брюксел, предаде БГНЕС.

Легендарната марка за мотоциклети обяви, че може да изнесе част от производството си извън Америка, заради европейските мита. От "Харли" коментираха, че това не е ход, който правят по желание, но той е наложителен, за да може компанията да опази европейския си бизнес.

Точно "Харли Дейвидсън" беше компанията, която Тръмп сочеше като пример за фирма, която ще спечели от политиката му. Припомняме, че американският президент въведе мита за вноса на стомана и алуминий (25% и 10%) от всички важни чужди дестинации.

"Изненадан съм, че "Харли Дейвидсън" от всички компании е първата, която развя бяло знаме", написа Тръмп в Twitter. "Аз се борих здраво за тях и в крайна сметка те нямаше да плащат мита при продажбите си в ЕС. Това решение определено е удар по икономиката ни, която ще претърпи загуба от 151 милиарда долара. Данъците са само оправданието на "Харли", но имайте търпение", допълни Тръмп.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес