Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръмнал Samsung Galaxy Note 7 унищожи голям автомобил

13 септември 2016, 09:55 часа • 7946 прочитания

Компанията Samsung само преди дни обяви, че ще изтегли от пазара своя флагмански модел Galaxy Note 7 заради проблем с батерията, която се взривява. Корейският производител обаче ще трябва да се погрижи и за собственика на чисто нов Jeep Grand Cherokee, чийто автомобил изгоря напълно, съобщава Automotive News.

Жителят на Флорида – Нейтън Дорнахър, е категоричен, че причината за инцидента е именно новият му смартфон Samsung. Американецът твърди, че е паркирал кросовъра пред дома си, като го е оставил с включени мотор, климатик и зареждащ се на централната консола Galaxy Note 7. Малко по-късно Дорнахър видял, че колата гори и въпреки бързата реакция на местната пожарна, автомобилът е напълно унищожен.

Самият автомобил е бил от най-скъпите модификации на Jeep Grand Cherokee. Той е направен по поръчка, като е оборудван с 6,4-литров V8 мотор HEMI, както и с редица други екстри. Пред местни журналисти Дорнахър обяснил, че е голям фен на цялата гама на Samsung Galaxy Note, като си е купувал всяка нова версия на смартфона. Въпреки това американецът е категоричен, че именно корейският производител е виновен за случилото се.

Представител на Samsung обяви, че компанията му ще участва в разследването заедно с местните власти. И ако се докаже, че смартфонът е причината за пожара, корейският производител ще компенсира собственика на изгорелия всъдеход, като му купи нов автомобил.

Заради проблемите с Note 7 редица авикомпании вече наложиха забрана за превозването на смартфона на техните самолети.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес