Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градско бъги на ток беше разграбено за 18 минути

22 юни 2022, 18:10 часа • 11397 прочитания

Преди няколко дни Citroën пусна ограничено издание на своя малък електрически автомобил My Ami Buggy, което почти напълно повтаря концептуалния модел с това име. Колата моментално се превърна в хит, като цялата партида от 50 бройки, предвидена за френския пазар, буквално беше разграбена за 18 минути.

От компанията обявиха, че веднага след отварянето на приема на поръчки 1800 човека са се опитали да резервират електромобола, но само 50 от тях ще имат възможност да го закупят.

Разликите между My Ami Buggy и обикновения Ami включват покрив от брезент, който може да се сгъва и метални тръбни врати вместо истински врати, което прави карането на открито още по-приятно. Това е добре за возещите се в Ami, тъй като моделът не се предлага с климатик.

Други акценти на My Ami Buggy включват боядисана в цвят “каки” каросерия, черни пластмасови гарнитури на бронята и арките на колелата и стоманени акценти със златисто покритие.

В салона се залага на яркожълти акценти и табелка с поредния номер, който показва, че колата е част от специална серия. Моделът е оборудван с електродвигател с мощност 8 к.с. с малка – с капацитет 5,5 кВт/ч, литиево-йонна батерия, която позволява пробег до 70 км с едно зареждане.

Доставките на специални модели My Ami Buggy ще започнат през втората половина на август. Въпреки че 50 единици от тази серия са запазени за Франция, в Citroen не изкючват възможността за предлагането на още специални партиди за други държави.

В момента Citroën Ami се предлага в девет страни, като в Европа са продадени 21 000 автомобила от април 2020 г. Електрическото ATV има и брат близнак - Opel Rocks-e, а в близко бъдеще ще се появи още един - Fiat Topolino.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес