Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford ще предложи поне 3 нови SUV-модела до 2020 г.

18 март 2018, 10:58 часа • 4165 прочитания

Компанията Ford ще попълни моделната си гама с три нови SUV в следващите две години. Това разкриха от централата на американския производител, като показаха и изображения на част от бъдещите си всъдеходни автомобили.

Първият от тях е възроденият Bronco, чиято поява на сцената беше анонсирана още преди година. От снимка, на която машината е покрита, става ясно, че всъдеходът ще запази квадратния дизайн на своя предшественик. Технически подробности за модела засега не се съобщават, но все пак стана известно, че той ще се предлага и във версия с хибридно задвижване.

Вторият всъдеход (на снимката най-горе) засега все още няма име. Знае се, че той е с по-компактни размери от Bronco, като е разработен изцяло за клиенти на Ford, които предпочитат за прекарват повече време сред природата със своите семейства и приятели.

Като цяло компанията ще подмени до 2020 г. точно 75% от гамата си за пазара в САЩ. Част от тази промяна ще е и всъдеходна версия на Mustang, която ще бъде с изцяло електрическо задвижване. Засега този модел е известен с името Mach 1 (на третата снимка). Автомобилът е част от стратегия за електрификация на цялата гама на Ford, която ще включи и няколко хибрида.



Бъдещите модели на марката ще бъдат оборудвани с фирмения пакет системи за безопасност и асистенти на водача Ford Co-Pilot360. Тя ще бъде включена в 91% от автомобилите на Ford през 2020 г., като включва система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, контрол на „слепите” зони и контрол на лентата на движение.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес