Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Ranger тегли 20 каравани (ВИДЕО)

27 януари 2019, 09:29 часа • 5497 прочитания

Компанията Ford публикува видео, в което е показано как обновеният компактен пикап Ranger тегли на буксир 20 каравани. Общото тегло на прицепа с дължина около 100 метра е приблизително 20 тона.

Видео е заснето на обществен път във Великобритания, недалеч от изпитателния полигон на компанията в Милбрук. Пикапът е управляван от английския състезател и тестови пилот на Ford – Пол Суифт, който призна, че това е най-бавният и същевременно най-сложен трик в кариерата му.



Топ-версията на обновения Ford Ranger за европейския пазар е оборудван с 2,0-литров дизелов двигател с 2 турбини, развиващ мощност от 213 к.с. и 500 Нм мъртящ момент. Моторът работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия.

От Ford са категорични, че Ranger е най-проходимият автомобил в този клас. Ъгълът на атака на препятствие е 29 градуса, а на излизане – 21 грасуда. Машината може да преодолее ров с дълбочина до 80 см.

В базовия си вариант Ford Ranger се предлага със задвижване на всички колела, система за избягване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и интелигентен ограничител на скоростта.

Освен това пикапът е допълнен с мултимедийната система SYNC 3, Wi-Fi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства и функцията за дистанционно управление на автомобила от смартфон.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес