Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford почете легендарни изтребители със специален Mustang

13 юли 2018, 09:34 часа • 4744 прочитания

Компанията Ford разработи специална версия на спортния модел Mustang, който получи името Eagle Squadron Mustang GT. От прес-службата на производителя обявиха, че машината е създадена в памет на американски летци на изтребители, участвали във Втората светона война. Премиерата на колата ще се състои на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Eagle Squadron Mustang GT е оборудван с двигател Ford V8 с обем 5,0 литра, който благодарение на турбокомпресор Ford Performance развива 700 к.с. Машината е получи карбонови елементи по каросерията, а също така и специално окачване Tactical Performance, което подобрява пътното поведение.

От автомобила е създаден само един екземпляр, който по-късно ще бъде върнат в САЩ и ще бъде продаден на търг. Приходите от продажбата му ще бъде инвестирани в различни програми за обучение на млади хора.

На Фестивала на скорости в Гудууд компанията ще покаже и специална версия на Mustang под името Bullit. Тази машина е посветена на 50-годишнитата на едноименния филм, в който главната роля се изпълнява от Стив Макуин. Във филма актьорът кара Ford Mustang 1968 г., което превръща колата в легенда.

Възроденият спортен автомобил ще получи 5,0-литров бензинов V8, чиято мощност е 460 к.с. Версията за САЩ ще разчита на 475 к.с., като двигателят се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия. Максималната скорост на Bullit е 270 км/ч.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес