Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford оборудва моделите с нова технология

23 юли 2018, 10:19 часа • 2629 прочитания

Компанията Ford ще оборудва моделите си за Европа със специален проекционен дисплей, която се отличава с увеличена яркост, широк обзор и многослоево покритие, подобно на това на фотоапаратите. Първият автомобил, който ще бъде оборудван с технологията, е новият Ford Focus.

Проекционният дисплей при Focus представлява устройство, което разполага с екран от поликарбонат. Върху него е нанесено специално покритие, което премахва отблясъците от стъклото и подобрявна пропускането на светлина. Така картинката на дисплея се виджа ясно дори със слънчеви очила с висока защита.

„Понякога проблясъците от вода, сняг и дори асфарт се превръщат в сериозен проблем за шофьора и той е принуден да си сложи слънцезащитни очила. Новият дисплей е един от най-ярките и е подходящ за използване във всяка условия”, коментира Гред Гулд, главен инженер на проекта Focus.

Четвъртото поколение на модела беше представено през април. Това е първият автомобил на Ford, построен на платформата C2. Той е получил редица нововъдедения – адаптивни амортисьори, специални аеродинамични щори в решетката на радиатора, система за превключване на режимите на движение и адаптина главна оптика с възможност за настройване на яркостта на светлинния лъч от фаровете.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес