Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света

09 септември 2015, 14:37 часа • 6459 прочитания

Клиентите по света превърнаха Ford Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за първата половина на годината, според данните за глобалните регистрации на IHS Automotive.

Глобално клиентите са регистрирали 76 124 автомобила за първите 6 месеца на 2015 г.* – 56% ръст спрямо същия период миналата година.

„Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век, така че огромният интерес в тези региони не е изненада“, заяви Стивън Одел, Изпълнителен Вицепрезидент Глобален маркетинг, Продажби и Услуги. „Благодарение на клиентите от всички краища на планетата Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света.“

Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от общите продажби). Европейските клиенти на купето предпочитат червения цвят Race Red (24%), докато клиентите за кабриолета – Magnetic Grey (32%).

До момента купето заема 3 от 4 продажби в Европа (72%), а 2-ма от 3-ма клиенти са избрали 5.0-литровия V8 двигател на Ford с 421 к.с. (64%).

Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната трансмисия се доказва като по-предпочитана за клиентите на 5.0-литровия V8 двигател (57%), а механичната скоростна кутия – за 2.3-литровия EcoBoost двигател с 317 к.с. (65%).

Ford Mustang с десен волан се произвежда в завода Flat Rock в Мичиган, САЩ, следвайки първото глобално представяне на модела досега.

Ford Mustang е достъпен за клиентите от над 100 пазара по света. Добавянето на Mustang с десен волан към гамата позволява износ до повече от 25 допълнителни пазара по света, вкл. Великобритания, Южна Африка, Австралия, Нова Зеладия, Япония, Кипър и част от Карибските острови.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес