Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Mustang e на обиколка в страната

08 септември 2015, 10:00 часа • 7063 прочитания

За пръв път в над 50-годишната си история иконата на Ford стъпва официално на Стария континент. Феновете, нетърпеливи да го срещнат наживо, могат да го направят по време на роудшоуто, което ще премине през Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Пловдив и София до 14 септември 2015 г. Точните дати и локации са обявени на ford.bg.

Култовият модел на Ford се предлага с 5.0-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов EcoBoost агрегат с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5.8 секунди, който предлага по-голяма икономичност.

Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.

Сред известните личности, собственици на Mustang, са Бил Клинтън, Джим Морисън, Джей Лено и Кели Кларксън, а Mustang се е превърнал в част от американската поп култура.

Над 9 милиона автомобила Ford Mustang са продадени по света от появата на първия модел през 1964 г. Събитието е отбелязано с поставянето му на върха на Empire State Building, най-високата тогава сграда, за което Mustang е трябвало да бъде разглобен, качен с асансьор и наново сглобен на върха. Ford повтори този номер с новия Mustang, също транспортирайки го до върха на най-високата сега сграда в света – Burj Khalifa в Дубай.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес