Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford Mondeo на цена от 43 900 лв. с ДДС

23 септември 2014, 11:37 часа • 129823 прочитания

Продажбите на новото Mondeo в България стартират на цена от 43 900 лв. с ДДС за Trend с 1.5-литров EcoBoost двигател, 160 к.с.

Изцяло новият Ford Mondeo първоначално ще включва нива на оборудване Trend и Titanium, както и първата хибридна версия. Ambiente и Business Edition ще се предлагат в началото на 2015 г., с още по-голямо разнообразие от бензинови и дизелови двигатели и версия със задвижване на всички колела.

Изцяло новото Mondeo се предлага във вариант с 4 и 5 врати и комби.

Първият модел в Европа от новата глобална платформа за автомобили от D-сегмента на Ford, новото Mondeo ще дебютира с новото независимо задно окачване с конфигурация от интегрални звена за подобрена рафинираност и повече динамика. За първи път тежестта и директността на управлението на изцяло новото Mondeo се синхронизират с настройките на шасито (комфортна, нормална и спортна), част за системата за интерактивна динамика на автомобила.

Бензиновите двигатели на новото Mondeo включват 1.5-литров и 2.0-литров EcoBoost още от представянето му, а от началото на 2015 г. и 1.0-литровия EcoBoost – провъзгласен за Световен двигател на годината за безпрецедентен трети пореден път.

Хибридното Mondeo седан комбинира специално разработен 2.0-литров бензинов двигател с електрически мотор и 1.4 кВч литиево-йонна батерия за оптимизиранa икономичност и ниски CO2 емисии. Mondeo Hybrid е първият електрически хибриден автомобил, който Ford произвежда в Европа, с очаквани CO2 емисии от 99 г/км.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес