Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford извади тежката артилерия с Shelby GT350 Mustang

17 ноември 2014, 20:12 часа • 32863 прочитания

След редица тийзъри на върховния Mustang, Ford дръпна покривалото от потентното пони. Особено внимание тук заслужава атмосферният V8 5,2-литров двигател. Все още няма ясното около точните параметри на този мотор, но Ford казва, че той ще генерира над 500 к.с. и максимален въртящ момент над 542 Нм. Мощността ще се насочва към колелата посредством 6-степенна механична скоростна кутия, докато Torsen диференциал с ограничено приплъзване ще бъде монтиран стандартно.

 

Ford ще предлага Shelby GT350 Mustang с опционален Track Pack, даващ на собствениците си допълнителни джаджи като маслени охладители на двигателя и трансмисията. Новият алуминиев капак на двигателя е стандартен, както и 19-инчовите джанти, „обути“ с Michelin Pilot Super Sport, които са правени специално за този модел, за да гарантират оптимално сцепление на пистата и пътя. Brembo е монтирал дискове с диаметър 394 мм отред и 380 мм отзад.

 

За агресивните аеродинамични детайли е излишно да пишем: много нисък преден сплитер, заден дифузьор, спойлери...

В интериора са монтирани Recaro спортни седалки. Система за контрол на управлението предлага пет режима, от които водачът може да избере, за да настрои работата на системата за контрол на стабилността, ABS, твърдостта на волана, реакцията на дроселовата клапа, изпускателната система и MagnaRide.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес