Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фейслифтът на Captiva ще бъде показан в Женева

22 февруари 2013, 11:47 часа • 9484 прочитания

На автомобилното изложение в Женева Chevrolet ще представи обновения Captiva. Новостите са задните светлини с LED-елементи, многоъгълни хромирани накрайници на ауспуховите тръби и задна броня с променена форма. В предната част се откроява новата долна част на бронята, рестилизираната структура на предната решетка и промененото оформление на фаровете за мъгла. Новите 18-цолови алуминиеви джанти.

По-високите нива на Captiva за новата моделна година 2013 ще се оборудват серийно със система за достъп и стартиране без ключ. В интериора освежаването е било заключено само до нови разцветки и тапицерии на седалките (от естествена кожа при по-високите нива на изпълнение), както и с ново оформление на декоративните панели на арматурното табло. Климатичната инсталация с възможност за различни настройки в две зони, пакетът индиректно осветление и отопляемите задни седалки предлагат допълнителен комфорт при някои от нивата на обзавеждане.

 

До Captiva ще е и изцяло новият Trax, койтоще се предлага във версии с предно и двойно предаване. Продажбите на модела на определени пазари ще стартират през тази пролет.

Гамата от двигатели за Trax ще се състои от 1,4-литров бензинов турбоагрегат с максимална мощност 140 к.с., 1.6-литров атмосферен бензинов агрегат и 1,7-литров турбодизелов двигател с максимална мощност 130 к.с.

Всички варианти на новия модел с механични предавателни кутии ще разполагат серийно с автоматична функция старт/стоп. 1,7-литровият дизелов двигател и 1,4-литровият бензинов турбомотор ще се предлагат и с възможност за избор на шестстепенна автоматична трансмисия. Данните за разхода на гориво са средно 4,5 л/100 км при 1,7-литровия дизелов мотор и 6,5 л/100 км при 1,4-литровия бензинов турбодвигател (с механична предавателна кутия).

По-високите версии на изпълнение на модела ще бъдат оборудвани серийно с инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink, която позволява използване на функциите и съдържанието на съвместими смартфони върху седеминчовия чувствителен на докосване цветен дисплей с висока разделителна способност на системата. Chevrolet MyLink ще позволи на потребителите да използват и предимствата на навигационните приложения от своя смартфон, както и да получат достъп до радиостанции от цял свят с помощта на приложението TuneIn.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес