Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето го новия Citroen C4 Picasso

01 април 2013, 21:02 часа • 71408 прочитания

Днес изтекоха първите официални снимки на следващото поколение C4 Picasso, което доста прилича на концепцията Technospace. Подобно на новия Jeep Cherokee и този MPV сякаш е изял килограм кисели лимони. Предстои да разберем дали дизайнът отпред ще бъде приет еднозначно от клиентите (вероятно не), но на мен той ми допада, тъй като Citroen отново предлагат нещо, което сме свикнали да виждаме от най-елитарната по отношение на дизайна френска марка: екстравагантност.

 

Без съмнение най-силно впечатление правят дневните светлини, които са заели традиционното място на фаровете. Радиаторната решетка е много тънка и издължена настрани, като горния хромиран ръб продължава до двата края на дневните светлини, пускай една „вежда“ над тях. Под дневните светлини се намират доста невзрачните фарове, които по-скоро приличат на светлини за мъгла, а не на основни осветителни тела.

Профилът е привлекателен и елегантен с хромираните лайсни на вратите, като във вратите има много елегантни изививки. Задницата не се вижда, но сякаш стоповете си хоризонтални и доста изпъкнали.

В интериора дизайнът също е силно променен, но тук поне всичко изглежда модерно и атрактивно. Основните прибори вече са по средата на таблото по подобие на основния конкурент Renault Scenic. Уредите са дигитални и разделени в три квадратни „прозореца“. Централната конзола също изглежда много модерна и високотехнологично. Обемът и обаче е намален, за да се отвори място под нея за допълнителна жабка-чекмедже. Трите места отзад са разделени в индивидуални седалки, а не традиционната пейка.

Гамата двигателя би следвало да включва 1.6 VTi 120, 1.6 THP 155 и 1.6 HDi 110 и 2.0 HDi 150. Вероятно на по-късен етап ще видим и хибридна версия със задвижване на четирите колела.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес