Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето го дългоочаквания нов Renault Megane

07 септември 2015, 18:24 часа • 10799 прочитания

20 години след лансирането на Renault Megane, продаден в над 6,5 милиона екземпляра в целия свят, Renault подновява сърцето на гамата и разкрива новия Megane, четвърта серия на модела. Подробности засега липсват, но официалните снимки са достатъчни, за да се направи заключението, че С-сегментът отново ще бъде разтърсен от появата на Megane.

Със своя отличителен светлинен подпис и балансирани пропорции, новият Megane изпъква. Моделът продължава дизайнерската идентичност на марката с динамични линии и отличителна предница, интегрираща голямо вертикално лого. Следвайки дизайна на Renault Talisman, новият Megane предлага специфичен светлинен подпис отпред в С-образна форма, който прелива в предната броня. Отзад, този светлинен подпис, видим както през деня, така и през нощта, увеличава възприятията за големина на автомобила.

 

По-нисък с 25 мм и с предна следа по-голяма с 47 мм и задна с 39 мм в сравнение с Megane 3, новият Megane стои добре върху пътя. Пропорциите му очертават спортен силует с по-дълго междуосие (+28 мм) и по-къс заден надвес.

 

Новият Megane GT е с отличителна предна броня, която още повече подчертава спортния му характер. В модела са интегрирани по-големи въздуховоди, а предната решетка е със специална форма, тип пчелна пита.

Отзад, дизайнът на новия Megane GT е подсилен от два хромирани ауспуха, които са в унисон с предните въздуховоди и дифузьор, вдъхновен от света на Формула 1. Новият Megane е брандиран с емблемите Renault Sport.

Всички подробности около новия Renault Megane очаквайте при официалното мчу представяне по време на автомобилното изложение във Франкфурт, започващо на 15 септември, първият пресден за журналисти.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес