Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Електрическият Jaguar I-Pace стигна от Лондон до Брюксел с едно зареждане (ВИДЕО)

18 септември 2018, 11:00 часа • 2450 прочитания

Компанията Jaguar продължава да се опитва да убеди света в качествата на електрическия си кросоувър I-Pace. Първо беше сключен договор с световната поп-звезда Dua Lipa, а сега производителят на премиум-автомобили реши да демонстрира възможностите на електромобила с ефектно пътуване под пролива Ла-Манш между Великобритания и Белгия.

В Jaguar явно не са доволни от старта на проджбите на кросоувър и залагат на активна рекламна кампания. От началото на август марката е реализирала на пазара само 140 бройки от електромобила, като с тях общият брой на продажбите надхвърли 600, но това е далеч от очакваните резултати.

За да докаже способностите си, Jaguar I-Pace стартира своето пътуване от Лондон с напълно заредена батерия и премина под пролива, свързващ Обединеното Кралство с Европа. Специално за този пробег на кросоувърабеше разрешено да се движи в специален сервизен участък от пътя с дължина 50 км.

Крайната точка на пътешествието беше град Брюксел в Белгия, който се намира на 369 км от британската столица. Там кросоувърът пристигна с останали 8% заряд на батериите, който би стигнал за още 32 км път. А това означава, че с едно зареждане Jaguar I-Pace ще изминава над 400 км, което си е внушително постижение за електрически модел. Още повече, че 15-минутно дозареждане ще осигури допълнителен пробег от 100 км.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес