Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елеанор от "Да изчезнеш за 60 секунди" се продава

09 април 2013, 02:04 часа • 41850 прочитания

Истинските почитатели на киното, на филмите с автомобили, а и на автомобилите като цяло вероятно познават много добре филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. Той получи своето запазено място в паметта на феновете и това важи както за актьорите в него, така и за автомобилите в него - особено за класическия Ford Mustang GT500 от 1967 година, който носеше галеното име „Елеанор”.

А сега и голямата новина. Моделът от филма ще бъде продаден на търг – на 26 май, по време на традиционното събитие Original Spring Classic Auction в Индианаполис.



За превърналия се в автомобилна класика филм са направени цели 11 бройки от „Елеанор”, като само 3 от тях са реално функциониращи автомобили, докато други две са напълно унищожени в течение на снимките. Както вероятно сте предположили, никой от тях не е бил оригинален Shelby, ами реплики, базирани на специалния Ford Mustang.

Гореспоменатите три бройки обаче са изработени от Cinema Vehicle Services съвместно с момчетата от Chip Foose. Съответно те притежават специален преден и заден капак, централно разположени предни светлини, по-широки предни калници, както и 5.7-литров V8 двигател, произвеждащ мощност от 400 к.с.

Предполага се, че предлаганият модел ще струва повече от 100 000 долара.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес