Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джеймс Бонд минава на електромобил

14 март 2019, 10:28 часа • 1382 прочитания

В следващия, 25-и филм за Джеймс Бонд, който носи работното заглавие Shatterhand, агентът на британски тайни служби ще се придвижва с електромобил. Както и преди, той ще бъде от марката Aston Martin, а именно -първият модел на марката на батерии - Rapide E.

Според режисьора на филма - Кери Фукунаги, неговият екип вече работи директно с Aston Martin, за да може навреме електромобилът да бъде готов за снимките. На колата се възлагат огромни очаквания, тъй като във кино-лентата ще има доста впечатляващия преследвания и каскади.

Самият модел Rapide E е оборудван с 2 електромотора, които завъртат задните колела. Сумарната мощност на задвижващия агрегат е 610 к.с. и 950 Нм въртящ момент. Батерията с капацитет 65 кВт/ч осигурява пробег с едно зареждане до 322 км. Само за 40 минути при използване на специален терминал с мощност 100 кВт, електромобилът може да бъде зареден напълно.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 4 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Все още няма яснота кога ще излезе филма по екраните, но Rapide E трябва да бъде на пазара през 2021 г.

В последния филм за Бонд - "007: Спектър", главният герой караше Aston Martin DB10. Купето беше разработено специално за филма, като от него са произведени само 10 бройки. Една от тях през 2016 г. беше продадена за 2,4 млн. паунда.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес