Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детайли за жестоката Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

10 септември 2015, 10:18 часа • 14419 прочитания

Alfa Romeo разпространи няколко снимки на най-горещия си продукт, Giulia Quadrifoglio. През юни Alfa Romeo дръпна покривалото от Giulia и Giulia Quadrifoglio, но едва сега виждаме нещо повече от втората и по-специално – от интериора й. Това е част от последната маркетингова стратегия на компанията, която дава на час по лъжичка в опит да нажеже атмосферата до червено, какъвто е фирменият цвят на Alfa и този убийствен автомобил. Всички подробности ще разберем следващата седмица, когато тайните ще бъдат разбулени на салона във Франкфурт.

 

Снимката на интериора не показва всичко, но е ясно, че водачът е в центъра. Пред него има 3-лъч волан, облицован с Alcantara. Горната част на централната конзола е приютила дисплея на инфотейнмънт системата. Изглужда, че количеството на бутоните и превключвателите е сведен до минимум. Въртящият се контролер за избор между режимите на задвижване не се вижда, но е там. Откроява се червеният старт-стоп бутон върху волана. Карбоновата облицовка и червените шевове нагорещяват допълнително атмосферата.

 

Без още да е потвърдено, горещата Giulia е завъртяла „Нордшлайфе“ за 7:43 мин. Супер спортният седан е разработен в течение на само две и половина година. Той се задвижва от от взет от Ferrari турбо 6-цилиндров двигател с 510 к.с., достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 3,9 секунди и максимална скорост около 320 км/ч.

Стандартно, Giulia Quadrifoglio ще разчита на задно задвижване, но срещу допълнително заплащане ще може да се поръча задвижване на четирите колела. Инженерите на Alfa Romeo са успели да постигнат идеалното (50:50) разпределение на теглото между двете оси, като то е в рамките на 1500 кг.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес