Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца опитаха да откраднат чисто нови коли направо от завода

25 август 2022, 18:03 часа • 6583 прочитания

Често срещаната фраза „престъпността става все по-млада" получи още едно потвърждение. Полицията в Детройт задържа трима ученици на 11, 12 и 14 години, докато се опитваха да откраднат автомобилите Dodge Charger и Challenger с мощни двигатели Hellcat от склада на фабриката на концерна Stellantis.

От органите на реда обвиха, че се наблюдава още по0тревожна тенденция. Престъпниците стават все по-млад,и, като бандите използват дори 11-годишни деца, защото наказанието за тях няма да е толкова тежко, колкото за възрастните нарушители на закона.

Трите деца се опитаха да откраднат супермощните Dodge Charger и Challenger, чиито двигатели развиват по 700 к.с. Колите е трябвало да бъдат отмъкнати от завода в Джеферсън Норт. Цената на всеки от тези автомобили достига 100 000 долара.

От полицията са сигурни, че действията на непълнолетните натрапници са ръководени от възрастни хора. Клайв Стюарт, ръководител на едно от полицейските управления в Детройт, каза пред Fox 2 Detroit, че е видял 11-годишния похитител за първи път в дългата си кариера. Досега не е попадал на никого под 14 години.

През 2022 г. броят на кражбите на коли в Детройт се е увеличил с 40% в сравнение с миналата година, твърди полицията. Престъпниците все по-често избират да крадат автомобили директно от складовете на фабриките.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес