Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Citroen има нов представител за България

05 януари 2021, 14:39 часа • 6873 прочитания

Компанията "София Франс Ауто", която дълги години е вносител на Peugeot за България, поема всички операции на марката Citroen, съобщиха от официалното представителство. Така от 1 януари фирмата вече е предтавител на всички марки на групата PSA за българския пазар - Peugeot, Opel, Citroen и DS.

Досега вносител на Citroen беше "Автомотор Корпорация", която се занимава с тази дейност повече от 20 години. Компанията ще продължи да продава автомобили на френската марка, но вече не като вносител, а като дилър. Фирмата внася на българския пазар и автомобили на италианската марка DR.

Събирането на всички марки на PSA под една шапка е резултат на новата политика на френската група, която иска да наложи централизиран модел на управление в Европа. Така през миналата година "София Франс Ауто" стана представител и на Opel за България, след като още през 2017 година германският производител беше купен от PSA. Преди това Opel беше собственост на General Motors.

През тази година Citroen се готви да представи 4 нови модела в България, като основият от тях е C4. Другите са обновеният С3 Aircross, зареждащата се хибридна версия на C5 Aircross, както и лекотоварният Citroеn e-Jumpy.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес