Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Citroen C4 Cactus обещава много

07 февруари 2014, 09:51 часа • 95602 прочитания

На първо място това е много атрактивна визия. Със сигурност C4 Cactus ще изпъкне във вече гъсто населения сектор на компактни кросоувъри, в който искат да влязат всички, включително Mercedes. С тази визия Citroen заявява, че не е забравил как се правят атрактивни модели. C4 Cactus е брат на Peugeot 2008, а предвид отличния прием на 2008 на пазара, може да се предположи, че C4 Cactus има огромен потенциал.

 

Другото впечатляващо при този модел е масата му, като инженерите на компанията са успели да постигнат базово тегло от само 980 кг. Автомобилът е качен на платформата PSA Platform 1, на която се контруират Citroen C3 и Peugeot 208. За конструкцията на C4 Cactus е използвана високоякостна стомана, докато други елементи – като калниците например – са направени от алуминий.

Нестандартните защитни елементи Airbumps, разположени на бронята и отстрани на вратите, могат да се поръчат в различни цветове. Така може да се създаде контраст с основния цвят на купето или пък да се слеят с него.

 

Много атрактивен е моделът и вътре, където виждаме централна конзола във формата на таблет, от който се контролират радио, навигация, климатик, настройки на автомобила. Приборното табло е цифрово.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес