Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъдещето на Ferrari е хибридно

09 ноември 2016, 11:20 часа • 1966 прочитания

Всички нови модели на Ferrari, които ще се произвеждат от 2019 г. нататък, ще разчитат на хибридни технологии. Това съобщава изданието Autocar, което се позовава на изявление на изпълнителния директор на алианса Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Маркионе, дадено на конференция с инвеститори.

По думите на топ-мениджъра, използването на традиционни двигатели с вътрешно горене и на електрически компоненти е позволило на автомобилите да станат не само по-бързи, но и по-икономични. Освен това хибридизацията на моделната гама ще позволи към 2025 г. на Ferrari да достигне годишен обем от продажби от 10 000 бройки.

Към момента италианската компания произвежда малко под 8000 автомобила годишно, което според действащите правила позволява на нейните модели да не отговарят на жестоките изисквания за икономия на горивото и нива на вредните емисии. Преминаването на границата от 10 000 бройки обаче ще задължи Ferrari да се подчиняват на правилата, валидни за по-големите автомобилни производтели.

Според Маркионе увеличаването на производството ще позволи съкращаване на времето, през което собствениците на нови автомобили на марката чакат за тяхната доставка. Неговият предшественик Лука ди Монтедземоло, бе точно на обратното мнение, като считаше, че обемът трябва да остане в рамките на 7000 бройки, което ще позволи на Ferrari да запази своята ексклузивност.

В момента единствените модели на италианците с хибридни силови агрегати са LaFerrari и LaFerrari Aperta, които бяха пуснати в ограничен тираж. Първата „масова” хибридна суперкола на марката ще стане приемникът на F12berlinetta, която ще излезе на пазара през 2020 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес