Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британска фирма обеща суперкола с над 2000 к.с.

28 юли 2016, 14:47 часа • 1814 прочитания

Британският производител Keating обяви, че ще пусне на пазара суперкола с името Berus, която ще се предлага в няколко варианта на мощност. Най-слабата версия на автомобила ще развива 660 к.с., а най-силната ще разполага с повече от 2000 к.с.

Дебютът на Keating Berus е планиран за април 2017 г. като част от изложението Top Marques Monaco Show. Там ще бъдат показани поне 2 версии на новата суперкола. Едната ще бъде с 660 к.с., като ще бъде оборудван с традиционен бензинов V8 двигател. А другата ще бъде именно с фантастично звучащия силов агрегат от над 2000 к.с.

От компанията твърдят още, че разработват и изцяло електрически вариант на Berus. Неговият мотор ще предлага 456 к.с. и 1427 Нм. Доколко обаче може да се вярва на британците, не е ясно, тъй като само преди няколко години те обявиха разработката на друга суперкола - Bolt. Въпреки шумното рекламиране на този проект, той така и не се появи на бял свят.

Освен Keating още един малък производител от Велиобритания – фирмата Arash, също обяви амбиции да пусна в производство хиперкола. Тя ще се казва AF10 и ще бъде с хибриден агрегат, в който влизат бензинов V8 от Chevrolet Corvette ZR1 и 4 електромотора. Общата мощност на системата е 2109 к.с

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес