Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW подготвя две изненади за месец

07 август 2017, 10:02 часа • 5482 прочитания

Компанията BMW ще предложи на автомобилния свят два напълно нови модела в следващия месец. Единият ще бъде представен по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември, а вторият – на конкурса за дизайн, който ежегодно се провежда през втората половина на август в Пебъл Бийч, Калифорния.

Пред изданието Carscoops шефът на баварския производител Харалд Крюгер заяви, че феновете на марката ги очаква „много приятна изненада” на автосалона във Франкфурт, но отказа да разкрие подробности. Все пак той призна, че това ще бъде автомобил с електрическо или хибридно задвижване.

Най-вероятно BMW ще покаже открита модификация на модела си i8, но не е изключено във Франкфурт ще бъде изложена и електрическа версия на седана 3-Series, за която се знае, че ще бъде най-достъпният като цена електромобил на марката. Той е изграден на базата на следващото поколение на „тройката” и по предварителни данни ще може да изминава около 400 км. с едно зареждане. Така машината ще може да се конкурира с новия Tesla Model 3, чиято стандартна версия има подобен пробег.

На изложението в Германия баварците може да разкрият и прототип на най-големия си кросоувър – X7. Автомобилът вече беше забелязан по време на изпитания, като официално бе обявено, че неговата концептуална версия ще получи задвижване на водород. Големият всъдеход е изграден на платформата CLAR, която компанията използва за новите поколение на 5-Series и 7-Series.

Що се касае до конкурса за дизайн в Калифорния, тама BMW ще покаже приемник на роудстъра си Z4. Моделът ще бъде със свалящ се мек покрив, като по този начин е подобрена неговата управляемост. Знае се, че базовата версия на Z4 ще получи бензинов мотор с обем 2,0 литра и мощност 200 к.с. Същият двигател ще се предлага и с 250 к.с.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес