Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бизнесмен се опита да спаси завод на GM с уникална оферта

21 март 2019, 09:00 часа • 2576 прочитания

Заводът на General Motors в Лордстаун, в който се сглобява моделът Chevrolet Cruze, трябва да затвори врати в края на месеца, след като последната бройка от седана вече слезе от конвейера. Това е сериозен удар върху неговите 1500 служители, които дори организираха молебен пред стените на предприятието, надявайки се, че ще се случи чудо и предприятието ще продължи да работи.

Чудо обаче не стана, а на работниците не успя да помогне и местният бизнесмен Бърни Морено, който предложи уникална оферта на ръководството а GM. Мъжът е готов в продължение на 5 години да купува по 1000 бройки годишно от Chevrolet Cruze, стига те да те произвеждат в Лордстаун. Според изчисленията на Морено, това ще осигури достатъчно натоварване на завода, в който ще се работи на две смени.



Бизнесменът смята да използва колите за таксита, но предложението му беше отхвърлено от шефовете на концерна, съобщава местното издание The Vindicator. От GM обявиха, че сегментът на Cruze няма дългосрочна перспектива и по тази причина производството на модела, който се продава добре в Китай и Латинска Америка, ще бъде преместено в завод извън територията на САЩ.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес