Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият шеф на SEAT застава начело на Renault

28 януари 2020, 15:06 часа • 2293 прочитания

Заседание на Управителния съвет на Renault трябва да утвърди днес новия генерален директор на компанията. Това ще бъде Лука де Мео, който до началото на януари беше начело на SEAT, но напусна поста. Тогава от Volkswagen Group, която е собственик на испанската компания, обявиха, че топ-мениджърът остава на работа в концерна.

Според последните информации, Де Мео ще трябва да изчака поне до края на юни, преди да поеме новия си пост. Причината е, че в договора му с Volkswagen има клауза, която му забранява да работи за друг автомобилен производител поне 6 месеца след напускането на концерна.

Предстои ръководствата на Volkswagen Group и Renault-Nissan да проведат разговори, на които да бъдат съгласувани подробности около преминаването на италианският мениджър на новата му длъжност. Там той заменя Клотилда Делбос, която временно е начело на френската компания.

През октомври миналата година Делбос замени на поста Тиери Болоре. Той стана жертва на решението на френския производител да се раздели с всички ръководители, които са били близки с предишния изпълнителен директор Карлос Гон. Идеята е да се възстановят връзките между Renault и Nissan, които Гон искаше да превърне в една компания.

Сега Лука де Мео ще има има тежката задача именно да възстанови връзките между трите основни компании в алианса - Renault, Nissan и Mitsubishi, което ще помогне на френската компания да излезе от най-сложния и труден период в своята история.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес