Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бандерас ще играе Ламборгини, а Болдуин ще е Енцо Ферари

13 май 2017, 10:06 часа • 7601 прочитания

Две от големите звезди на американското кино – Антонио Бандерас и Алек Болдуин, ще се снимат в игрален филм, посветен на създателя на марката спортни автомобили Lamborghini. Именно Бандерас ще изиграе Феручо Ламборгини, докато на Болдуин е поверена ролята на големия му съперник Енцо Ферари, съобщава изданието Variety.

Филмът ще бъде заснет от компанията AMBI Pictures, а режисьор ще е Майкъл Рефорд, който нашумя с драмата „Пощальон.” Написването на сценария е поверено на Боби Мореско, работил по-рано върху успешни продукции като „Момиче за милион долара” и „Сблъсък”. В основата на филма ще е книгата „Ferruccio Lamborghini. La storia ufficiale” (Феручо Ламборгини: Официална история), чийто автор е синът на основателя на комрания – Тонино.

„Моята книга е единственият текст, който реално показава живота на баща ми. Има хиляди легенди, някои от които звучат дори като анекдоти, но те не отговарят на истината. Те са създадени от хора, търсещи слава. Аз вярвам, че този филм наистина ще покаже какъв беше баща ми – човек, пълен с енергия, харизма и страст”, разкрива Тонино.

Филмът ще заесегне целия живот на Феручо, който по време на Втората световна война произвежда военна техника, а след това се насочва към направата на трактори. През 1963 г. Ламборгини решава да докаже на Енцо Ферари, че може да прави спортни коли, по-добри от тези с марката Ferrari и така се заражда едно съперничество, продължаващо и до наши дни.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес