Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Aston Martin изригна с бруталния Vulcan

26 февруари 2015, 15:06 часа • 41195 прочитания

Чудовището, наречено Vulcan, е предназначено за пилотиране единствено на писта, където да се изправи срещу най-добрите в бранша. На Vulcan ще могат да се порадват първо посетителите на започващия другата седмица автомобилен салон в Женева.

 

Тъй като автомобилът е предназначен за пистата, неговият монокок е карбонов, а масивната решетка е вградена в предния сплитер. Това ще се хареса на едни, на други не, но всеобщо е мнението, че това е най-бруталният Aston Martin, създаван някога.

 

Задвижването идва от атмосферния 7,0 V12, генериращ в този случай над 800 к.с. Спецификациите се пазят за „Палекспо“, но е ясно, че диференциал с ограничено приплъзване и 6-степенна секвенциална кутия ще трябва да се справят с цялата тази мощ, която ще се стоварва върху задните колела. От Aston потвърдиха, че автомобилът разполага със съотношение мощност-маса, което е по-добро отколкото на GTE състезателните автомобили, участващи в FIA World Endurance Championship.

 

Освен зверския двигател, Vulcan разчита на специално създадено за него окачване с регулируеми амортисьори и анти-рол барове. Пилотът може да разчита на регулируема ABS система, както и на променлива система за тракшън контрол. За укротяване на звяра се грижат Brembo дискове с размер 380 мм отпред и 360 мм отзад.

 

Всеки от 24-та собственици на Vulcan ще бъде инструктиран от Дарън Търнър, пилот на Aston Martin Racing. За да се научат как да пилотират Vulcan, те ще преминат през специален курс, който ще ги качи зад воланите наV12 Vantage S, One-77 и състезателния Vantage GT4.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес