Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американци купиха „Нюрбургринг“

06 март 2014, 17:29 часа • 42948 прочитания

Американската инвестиционна компания HIG Capital, чиято централа се намира в Маями, стана собственик на състезателния комплекс „Нюрбургринг“. Сумата по сделката не е конкретизирана, но се предполага, че е между 60 и 70 млн. евро. Това твърди изданието Wirtschaftswoche, позоваващо се на свои източници.

Според изданието, управляващ директор на състезателния комплекс ще стане Майрик Кокс, съсобственик в HIG, който има опит в състезанията и недвижимите имоти. Преди това той е работил в компаниите Goldman Sachs и Rothschild & Moelis, като е бил и един от съветниците при осъществяването на сделката по продажбата на Volvo на китайската Geely. Според някои информации Кокс е член на консултативния копитет на Формула 1.

Пистата „Нюрбургринг“ бе обявена за продажби след фалита на Nuerburgring Automotive GmbH (NAG). Бърни Екълстоун имаше сериозни намерения да придобие трасето, но миналото лято той се отказа от тази си идея, обяснявайки, че това е непрактична писта. По-достоверно обаче звучи твърдението, че той е искал да плати само 50 млн. евро. Интерес към покупка на трасето имаше и Германския автомобилен клуб ADAC, но неговата оферта също не е удовлетворила продавачите.

Миналата година компанията Jones Lang LaSalle, занимаваща се с търговия с недвижими имоти, оцени комплекса „Нюрбургринг“ на 77 млн. евро. Ценана на самата писта е между 50 и 55 млн. евро.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес