Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alpine официално се завърна

28 февруари 2017, 13:30 часа • 3670 прочитания

Френският производител Renault най-после показа първия сериен модел от марката Alpine, която се завръща на пазара. Ясно е и името на спортното купе - A110, като според представител на компанията автомобилът притежава всичко онова, което превърна предшественика му Berlinette в легенда - компактни размери, ниско тегло и маневреност.

Известно е, че платформата на новото Alpine A110 е направена изцяло от алуминий. От същия материал е и горната част на каросерията, което обяснява ниското тегло на колата. Какво точно е то, засега от Renault не разкриват, но по-рано неофициално бе съобщено, че автомобилът ще тежи по-малко от тон - около 980 кг. За това помагат и новите спортни седалки, създадени специално за модела. Тяхното тегло е 13 кг.



Всички технически характеристики на спортното купе със средно разположение на двигателя ще бъдат разкрити по време на откриващия се следващата седмица международен автомобилен салон в Женева. Известно е, че под капака на машината е поставен 1,8-литров бензинов мотор, който представлява продължение на 1,6-литровия турбодвигател от Renault Clio RS.

Мощността на агрегата ще бъде в рамките на 250-300 к.с., като той ще работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя. Очакваното ускорението от 0 до 100 км/ч при новото Alpine A110 ще отнема по-малко от 4,5 секунди.

Продажбите на модела, който е позициониран като съперник на Porsche Cayman, стартират през лятото. Цената на спортния автомобил на французите ще е 55 000 евро.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес