Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alfa Romeo става самостоятелна компания

28 април 2014, 16:45 часа • 39341 прочитания

Близки до Fiat-Chrysler източници са казали пред Automotive News, че Alfa Romeo ще се превърне в самостоятелна компания. Очакванията са официалното съобщение за това да дойде на 6 май.

Към момента се смята, че Серджо Маркионе, босът на Fiat-Chrysler, е решил да предприеме същия ход като с Ferrari и Maserati – да превърне марката в самостоятелна компания. Това означава, че тя ще бъде извадена от състава на Fiat Group Automobiles S.p.A., в който влизат Lancia, Abarth и Fiat Professional (търговски ванове).

С този ход се очаква да се постигне така желаното стабилизиране на марката. Той ще е част от новата стратегия за Fiat-Chrysler. Планът за съживяване на Alfa Romeo ще включва разработени от Ferrari двигатели, които ще задвижват новите седани със задно задвижване и кросоувър/SUV модели. Освен това може да се очаква, че MiTo и Giulietta ще бъдат извадени от производство, докато новия Spider ще се появи през 2016 г. и ще стъпва на същата платформа като новата Mazda MX-5.

За 2017 г. се предвижда кросоувър, а година по-късно и SYV модел. Интересното е, че тези модели ще се продават и в дилърствата на Jeep извън Северна Америка, които наброяват около 1700.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес