Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alfa Romeo Giulia QV лети с 510 „коня“ и 307 км/ч (видео)

17 септември 2015, 18:09 часа • 50096 прочитания

Да, Porsche Mission E може би е най-голямата и иновативна изненада (не изключвам Mercedes ICC Concept), но стълпотворението и жадните очи на посетителите се впиват с най-голяма жажда в тази италианска прелест.

Няма BMW M3 („само“ 431 к.с.), няма Mercedes-AMG C63 S. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio слага германските си конкуренти в задния си джоб. Дългото чакане най-после свърши! Alfa Romeo тръгва към съживяването си, и то по какъв начин! Поне за мен, Giulia Quadrifoglio е истинска красота, пир за сетивата. Но не само това. Разработеният от Ferrari 2,9-литров, 6-цилиндров битурбо двигател е не по-малко впечатляващ. Той генерира 510 к.с. и 600 Нм, с колкото разполага и C63 S. Но италианската прелест ускорява до 100 км/ч за страхотните 3,9 секунди, а благодарение на олекотената си конструкция, съотношението мощност маса е 3 кг/к.с. Теглото е 1524 кг, разпределено между предната и задната ос в съотношение 50:50. Благодарение на тези цифри моделът достига максималните 307 км/ч!

 

Стоповете са взети от Maserati, но аз лично нямам нищо против.

Как ли стои на пътя? Все пак BMW M3, макар и по-маломощно, е законодател в това отношение. Ще продължи ли обаче да е такъв? Нямам представа, но италианците обявиха, че Giulia QV е завъртяла „Северната дъга“ за 7:39 мин. Това отговаря на много въпроси. В голяма степен това постижение се дължи на Alfalink многозвенното окачване. Електронно-контролираните адаптивни амортисьори предлагат различни настройки. Стандартно Alfa Romeo Giulia QV ще се предлага със задвижване на задните колела, а като опция ще се предлага 4х4 задвижване.

 

Думите са излишни.

Продажбите на италианската прелест започват в Италия през последното тримесечие на тази година, а стартовата цена е 79 000 евро. В България М3 започва от 153 000 лв. например.

Красотата се пренася с пълна сила и в интериора.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес