Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alfa Romeo атакува с 3 нови версии на Giulia

21 септември 2016, 09:30 часа • 3256 прочитания

Ръководството на компанията Alfa Romeo не крие амбициите си да наложи своя нов седан Giulia като успешен конкурент на моделите на голямата германска тройка и за целта подготвя цели 3 нови модификации на седана. Те ще бъдат показани по време на автосалона в Париж, който се открива в края на месеца.

Две от новите модификации са спортни и са получили добавка Veloce към името си. Те се отличават както по външния си вид, така и по двигателите си. Седаните ще могат да се разпознават лесно по емблемите, ксеноновите фарове, специалните джанти и допълнителния дифузьор на задната броня.

В салона на Alfa Romeo Giulia Veloce са поставени спортни кресла с черна кожа, както и допълнителни елементи от алуминий. Бензиновата версия ще се предлага в специален син цвят, а дизделовата – в сребристо-сиво.

Седанът ще се предлага с дви избора от двигател. Бензиновата Veloce е получила 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 280 к.с. Максималният въртящ момент от 400 Нм е достъпен при 2250 об/мин. Дизеловият вариант е първият в историята на Alfa Romeo с напълно алумуниев мотор. Той е 2,2-литров дизел, който разполага с 210 к.с. и максимален въртящ момент от 470 Нм при 1750 об/мин.

И двата варианта са снабдени с 8-степенна автоматичнта скоростна кутия, разработка на компанията ZF, както и със система за задвижване на четирите колела. Динамичните харакеристики на Alfa Romeo Giulia Veloce, но най-мощната версия на модела - Giulia Quadrifoglio Verde, оборудвана с 2,9-литров туин-турбо V6 с 510 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Освен двете версии Veloce в Париж ще видим и екологична модификации под името Alfa Romeo Giulia Advanced Efficiency. За нея е предвиден 2,2-литров дизел, като в случая той развива 180 к.с. Моторът е препрограмиран и разполага с нов интеркулер, както и с нова система за рециркулация на газовете. Променена е и системата за охлаждане.

Снижено е окачването на машината, за която са направени специални и джанти с гуми с понижено съпротивление. Крайният резултат от всичко това е разход от 4,2 л/100 км и нива на вреднии емисии СО2 от 99 гр/км.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес