Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15 нови модела от Ford в следващите 5 години

22 май 2013, 13:21 часа • 17151 прочитания

Британският Autocar се позовава на Стивън Одел, според който компанията ще въведе на европейския пазар 15 нови модела в течение на следващите пет години

Според Одел, по-голямата част от новите модели ще бъдат оборудвани с британско производство двигатели, а в последствие с такива агрегати може да се сдобият до една трета от световните модели на Ford.

През настоящата година на пазара трябва да бъде лансиран Ford EcoSport. Кросоувърът, построен на базата на Fiesta, ще се задвижва от 1,0-литров турбо мотор с мощност 125 к.с., както и с 1,5-литров двигател с 110 к.с. Ще се предлага и дизелов агрегат с 90 к.с.

В момента се разглежда възможността за серийна версия на седана Escort, който миналия месец бе представен на изложението в Шанхай. Първоначално се говореше само за възможност да се продава в Азия, но сега се обмисля за европейска версия.

Догодина Ford ще лансира в Европа кросоувъра Edge и новото поколение на Mustang.

Любопитен е фактът, че Ford предвижда делът на 4-цилиндровите двигатели през 2020 г. да заема цели 66% от всички мотори. Тази цифра изглежда впечатляваща, но може би е малка, тъй като агенцията R. L. Polk оценява, че към този момент на 4-цилиндровите двигатели се пада пазарен дял от 53%.

Всичко това е продиктувано от все по-затягащите се стандарти, касаещи разхода на гориво и нивата на вредни емисии СО2. Volvo вече обяви война на V8 моторите, а през 2015 г. дори Mustang ще бъде екипиран с 4-цилиндров мотор.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес